Sidste nyt
Nyt græs ved green 3 og 10 og 12.
Stor sponsorgave fra Nybolig
Baneinfo !!! og baneåbning
Turneringprogram 2019
Log in til golfbox direkte
Nyt link til EGC Facebook

Baneinformation i april

Sommerbane
Fra lørdag morgen d. 13. april går vi over til sommerbane, for da er det blevet forår.
Det betyder:
- at der spilles fra de ordinære teesteder
- at der ikke spilles med lejeforbedring
- at konverteringstabellerne er i sommerudgaven
- at der må køres med buggies

Banen vil være nyklippet, men da græsset stort set ikke gror på grund af det kolde vejr og den manglende nedbør vil jævnhed og tæthed på teesteder, fairways og greens ikke være helt i den standard, som Jacob gerne ville levere, men faktisk står banen ret flot.

Arbejdsdag
Søndag d. 31. marts knoklede 34 arbejdsduelige kvinder og mænd med at gøre banen flot og forårsklar. Der blev samlet grene og kogler, luget og samlet sten i bunkers, revet til såbed på hul 14, soigneret på træningsbanen, vasket og malet skilte, vasket bænke og skraldespande, og ikke mindst blev den rådne blomsterkasse ved terrassen fjernet og erstattet med laurbærbuske, delvis doneret af Freys Planteskole.
Alt i alt blev der leveret ca.150 arbejdstimer, drukket 37 øl og slugt 9 panodiler.

Tak for en værdifuld indsats og et godt humør undervejs.

Anlægsarbejder
Vi har sået på det tidligere vejareal på hul 14 og på ”pølserne” til højre for green 3 og green 4, og på venstre side af hul 7, hvor der er gravet ny vandledning ned. Men da det er forbasket koldt og da Vorherre ikke vil lade sit vand over os, og vi kun kan håndvande sporadisk og med stort besvær, kommer der ikke gang i spiringen. Vi tøver derfor med at så de andre steder, hvor der er arbejdet, f.eks. på 10. og 18. fairway.

Men det skulle blive varmere i dagene op til Påske, så vi vover at lægge rullegræs, der hvor vi kan nå med den automatiske vanding. D.v.s. at to hold af effektive tørvetrillere på tirsdag d. 16. og onsdag d. 17. april ruller græs ud på følgende steder:
- hul 3, mellem greenen og den nye bunker
- hul 8, på det nye gule teested og udvidelsen af det røde teested
- hul 10, på indersiden af volden bag green ud mod vejen. Ydersiden tilsås.
- hul 12, på udvidelsen af det røde teested og på indersiden af volden bag
  green. Ydersiden tilsås.
- hul 13, på udvidelsen af det røde teested.

Og nu kommer så overraskelsen: Rullegræsset og de tilsåede områder kan faktisk ikke holde til at blive betrådt de første par måneder.
Det betyder, at man ikke må vade hen over disse områder, men skal gå udenom, selvom det medfører at runden forlænges med 21 m. Denne ekstraordinære anstrengelse vil selvfølgelig aldeles forkrampe svinget og forøge slitagen på knæ og hofter. Udover at scoret ødelægges her og nu vil der sikkert også være senvirkninger af ukendt art og omfang. Men så må man glæde sig over, at man ikke senere skal spille bolden fra sit eget hælmærke.

Hvis bolden ligger på rullegræs eller i tilsåede eller bare områder, skal den hentes ud på flade fødder eller med et jern eller med den rive, der er anbragt til formålet ved green 3, 10 og 12. Bolden droppes efter reglerne for Areal under reparation.

Banehjælpere
Vi har heldigvis også i år den faste stok af energiske banehjælpere, uden hvem banen ikke ville stå så skarp i detaljerne.

Vi mangler dog to mand til at klippe teestedskanter på 6 huller. Det gøres med flymo og græs-trimmer en gang om ugen i vækstsæsonen og tager ca. 2 timer. Honoraret er i år reduceret fra 0 til ingenting, men til gengæld deltager du i klubbens sponsor-frivillig-match, et særligt banehjælper-arrangement og du får et par greenfeebilletter til en fremmed bane.
Hvis dette er opgaven du har drømt om, så kontakt Jacob greenkeeper eller baneformanden på mail: Jacobsen@golfbanearkitekt.dk.

Sekretariatet
Gitte vil i sommerhalvåret være i Sekretariatet om lørdagen i stedet for om mandagen af hensyn til betjeningen af greenfeegæsterne.
Mandagsherrerne må så klare lodtrækning, øldrikning og verdenssituationen selv.

Baneformanden

KLUBSPONSORER