Sidste nyt
Golfringen 2019
Regelnyt uge 47
Lokalhistorisk Arkiv
Log in til golfbox direkte
Nyt link til EGC Facebook

Regelnyt uge 47

Søgetid Nedsat til 3 min.

Regel 18.2a

Hvornår er en bold mistet eller Out of bounds?

En bold er mistet, hvis den ikke er fundet indenfor 3 minutter efter at en spiller eller dennes caddie er begyndt at søge efter den.

Det tilrådes, at man timer søgningen.

Må man lede efter bolden efter at de 3 minutter er gået? Ja, det må man i princippet godt, men bolden skal så i givet fald puttes i baggen. Bolden er efter de 3 minutter ikke mere bolden i spil.

Det samme gælder hvis man under søgning vælger at vinke en hurtigere spillende flight igennem.

At spille en bold fundet efter udløbet af de 3 minutters søgning er et brud på regel 18.2a og giver diskvalifikation, hvis man ikke retter fejlen inden næste hul.

Hvornår er en bold Out of bounds? En bold er Out of bounds når bolden ligger stille og hele bolden er udenfor grænsen til banen.

Bold flyttet under søgning.

Regel 7.1a

Der må foretages rimelige handlinger for at finde og identificere bolden.

Regel 7.4

Hvis en spiller, modstander eller anden person under søgning på en rimelig og fair måde kommer til at flytte bolden skal den genplaceres på dens oprindelige sted uden straf.

Var bolden dækket af sand, skal det oprindelige leje genskabes, dog må spilleren lade en lille del af bolden være synlig.

Straffen for at overtræde denne regel er 2 strafslag eller tabt hul.

KLUBSPONSORER